Haiti'de Gösteriler

Haiti'de Devlet Başkanı Jovenel Moise'in istifası talebiyle başlayan gösteriler hız kesmeden devam ediyor. Ülkede ağır silahlarla yakalanan yabancılar ise provokasyon ihtimalini akıllara getiriyor. 

25 Şubat 2019
Haiti'de Gösteriler

Haiti'de 7 Şubat'ta yolsuzluk karşıtı protestolar başlamıştı. Başbakanı Jean-Henry Ceant'in iddiaları araştırma, hükümet harcamalarında yüzde 30 kesintiye gitme ve yetkililere tanınan ayrıcalıkları kaldırma sözüne rağmen gösteriler sürüyor. Göstericiler Petrocaribe programının
 
fonlarıyla ilgili yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Başkent Port-au-Prince ve pek çok yerde protesto eylemleri düzenleyip  Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin istifasını istiyor. Moise ise istifa etmeyi reddediyor.
 
Petrocaribe programı, bölgedeki ülkelerde petrol altyapıları tesis etmek için maddi destek sağlamak amacıyla Venezuela tarafından 2005'te oluşturulmuştu.
 
Haiti Senatosu da yürüttüğü soruşturmanın ardından en az 14 eski hükümet yetkilisinin Petrocaribe fonlarıyla ilgili yolsuzluk yaptıklarını öne sürmüştü
 
Öte yandan Haiti'de aralarında yabancıların da bulunduğu ağır silahlı sekiz kişinin yakalanması akıllara provokasyon ihtimalini getirdi.
 
Şahısların bulunduğu arabada altı otomatik silah, yedi tabanca, dronlar, uydu telefonları, kurşun geçirmez yelekler ve diğer savaş ekipmanları bulundu.
 
Beş Amerikalı, bir Sırp, bir Rus ve bir Haitiliden oluşan grubun polise Haiti hükümeti adına çalıştıklarını söyledikleri kaydedildi. Ayrıca iddialara göre yakalanan şahıslar Haiti polisi gibi giyinmişlerdi.
 
Tutuklanan şahısların görüntülerini yayınlayan bir Twitter hesabı şahıslardan birisinin ABD Deniz Piyade subayı olduğunu iddia etti.
 
 
 
 KUDÜS HABER 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.