Kaşıkçı Ci̇nayeti̇yle İlgili Korkunç İddia

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldığı öne sürüldü. Al Jazeera Arabic'te yayımlanan belgeselde, Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin Suudi Konsolosun evindeki büyük bir fırında yakıldığı belirtildi. 

06 Mart 2019
Kaşıkçı Ci̇nayeti̇yle İlgili Korkunç İddia

Al Jazeera Arabic tarafından hazırlanan belgeselde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldükten sonra vücut kısımlarının içinde bulunduğu inanılan torbaların, Suudi Konsolosun ikamet ettiği evine nakledildiği ileri sürüldü. Türkiye makamlarının incelemelerine göre Kaşıkçı'nın cesedi evin bahçesinde bulunan fırında yakıldı.
 
2 Ekim günü olayın yaşanmasının ardından pek çok iddia ortaya atılmaya başlanmış, yaşanan en büyük tartışmalardan biri de, Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin olaydan yaklaşık iki hafta kadar sonra evinde arama yapılacakken ülkesine gidip geri dönmemesi olmuştu.
 
Al Jazeera, daha önce Suudi konsolosun evinde hidroflorik asit ve özel kimyasal kalıntıların bulunduğunu duyurmuş, Türkiye'deki Başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bulguların Cemal Kaşıkçı'nın vücudunun tamamen yok edildiğini gösterdiğini aktarmıştı.
 
Belgeselde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldükten sonra vücut kısımlarının içinde bulunduğu inanılan torbaların, Suudi Konsolosun ikamet ettiği evine nakledildiği ileri sürüldü. Türk makamlarının incelemelerine göre Kaşıkçı'nın cesedi evin bahçesinde bulunan fırında yakıldı.
 
Suudi yetkililer, arama ve inceleme sırasında başkonsolosluk konutunun bahçesini ve bahçe içerisindeki kuyuyu izin kapsamı dışında olduğu gerekçesiyle aratmamış, sonraki süreçte yapılan taleplere rağmen bahçe ve kuyunun aranmasına müsaade edilmemişti.
Türkiyeli yetkililer, siyasetçiler ve Kaşıkçı'nın arkadaşları tarafından verilen bilgilerle hazırlanan belgeselde Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun evinde Cemal Kaşıkçı'ya ait olduğu tespit edilen kan örneklerine de rastladığı belirtildi. 
 
Söz konusu fırının görüntülerinin ilk kez yayımlandığı belgeselde fırının yapımında çalışan işçinin de "Fırın için istenilen özellikler bizi çok şaşırtmıştı. Bu özellikler 'metalin erimesi için yeterince sıcak ve derin olması, fırının 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklara dayanması' olmuştu" sözlerine yer verildi.
 
Yetkililer ise, cesedin yakılmasının ardından cinayeti örtbas etmek için fırında et pişirildiğini ve cesedin cinayetin ardından 3 gün içinde yakıldığını söyledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2018 çalışmalarını faaliyet raporunda da, Cemal Kaşıkçı cinayetine yer vermiş, raporda yer alan 2'si su kuyusu diğerleri de doğalgaz ve odun ateşi ile yanan tandır kuyusu olmak üzere 3 kuyuya vurgu yapılmış ve kuyunun yüksek ateş ile ısı değerinin bine yükseltilebildiği belirtilirken, o ısıda DNA'dan tek bir zerre bırakılmayacağı kaydedilmişti.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.