Hint Uçağında İsrailli Pilot İddiası

Hindistan ile Pakistan arasında gerilim sürerken Pakistan tarafından ilginç bir iddia geldi.  

12 Mart 2019
Hint Uçağında İsrailli Pilot İddiası

Geçtiğimiz ay Keşmir'de Hindistan askerlerine yönelik saldırı ve bu saldırıdan Pakistan'ın sorumlu tutulmasıyla başlayan gerilim Pakistan'ın Hindistan'a ait bir uçağı düşürmesiyle zirveye çıkmıştı. Pakistan düşen uçakta sağ ele geçirilen Hint savaş pilotu Abhinandan Varthaman kısa bir süre sonra iyi niyet göstergesi olarak Hindistan'a iade edilmişti.
 
Ancak Pakistan tarafı iki uçak düşürdüğünü iddia ediyor. İddiaya göre diğer uçak Hindistan tarafına düştü. Hatta Pakistanlı eski bir diplomat olan Zafer Hilali Pakistan hapishanesinde düşen uçaklardan birinden sağ ele geçirilen İsrailli bir pilot olduğunu öne sürdü. Ancak düşen ikinci uçak ya da İsrailli pilot iddialarını doğrulayacak bir kanıt sunulmuş değil. Sadece sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler mevcut.
Diğer yandan Hindistan tarafı ise ABD'den Pakistan'ın F-16 uçaklarını satış şart ve koşullarına aykırı kullanıp kullanmadığının araştırılmasını istedi. Hindistan Dışişleri Bakanı Raviş Kumar ayrıca Pakistan'ın söz konusu çatışmada F-16'ları kullandığını ve bir uçak kaybettiği iddialarının Pakistan tarafından kabul edilmesini istiyor.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.