ABD - Umman Anlaşma İmzaladı

ABD'nin Fars Körfezi üzerindeki etkinliğini artırmak için Umman ile stratejik bir liman anlaşması imzaladığı bildirildi. 

27 Mart 2019
ABD - Umman Anlaşma İmzaladı

ABD'li yetkililer geçtiğimiz Pazar günü Umman ile stratejik bir anlaşma imzalandığını açıkladı. Anlaşmaya göre ABD Dukm ve Selale'de bulunan tesis ve portları kullanırken Fars Körfezi'ne ulaşımı da kolaylaşmış olacak. Böylece İran'ın yaptırımlara karşılık kapatmakla tehdit ettiği Hürmüz Boğazına duyduğu ihtiyaç da azalacak.
 
Yetkililerden alınan bilgiye göre bu anlaşma ile taraflar arasında ortak güvenlik hedeflerine katkı azmi de onaylanmış oldu.
 
Dukm bölgesini kalkındırmayı hedefleyen Umman açısından anlaşmanın ekonomik bir önemi var. Umman bölgedeki sorunlar karşısında tarafsızlığını korumaya gayret ederken İran'ın yaptırım ve engellemelere rağmen füze programını geliştirerek sürmesi ABD'yi oldukça tedirgin ediyor.
 
Umman'ın Dukm limanı uçak gemilerinin bile yanaşmasına imkan tanıyacak kadar geniş bir liman olarak biliniyor.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.