Suudi’nin Bağdat Büyükelçiliği Açılıyor

Suudi Arabistanlı bakanlar 115 kişilik bir heyetle Irak’ın başkenti Bağdat’a çıkarma yaptı. Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kasbi, ülkesinin Bağdat Büyükelçiliğinin resmi olarak açılacağını bildirdi.  

08 Nisan 2019
Suudi’nin Bağdat Büyükelçiliği  Açılıyor

Bağdat’ta bulunan Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kasbi, Irak Petrol Bakanı Samir el-Gadban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin Bağdat Büyükelçiliğinin bugün resmi olarak açılacağını söyledi.
 
Suudi Arabistanlı Bakan, Irak’ta ayrıca 3 başkonsolosluk açacaklarını belirtti fakat bunların hangi kentlerde ve ne zaman açılacağına dair bilgi vermedi.
 
Bağdat’a 115 kişiden oluşan heyetle geldiklerini ifade eden Kasbi, “Bu sayı, Irak ile yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi çabasının örneğidir.” diye konuştu.
 
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile görüşen Kasbi, iki ülke arasındaki Ar Ar Sınır Kapısı inşaatının yaklaşık 6 ay içerisinde biteceğini ve Irak’ta yatırım projeleri için 1 milyar dolar tahsis ettiklerini kaydetti.
 
Suudi Arabistan Enerji ve Yatırım Bakanı liderliğindeki yatırım ve enerji heyeti, Salı günü Bağdat’a gelmişti. Suudi heyeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile de görüştü.
 
Irak ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler Saddam Hüseyin rejiminin 1990’da Kuveyt’i işgali sonrası  kopmuştu.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.