Yemenli Çocukların Mektubu

Suudi Arabistan koalisyonuna ait uçakların Yemen'in başkenti Sana'da bir kız okulunu vurması sonucu çok sayıda öğrenci hayatını kaybetmişti. Cenaze töreninde iki kız öğrencinin okuduğu mektup dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.  

12 Nisan 2019
Yemenli Çocukların Mektubu

 
Suudi Arabistan'ın başı çektiği koalisyon geçtiğimiz günlerde Yemen'de yeni bir katliama imza attı. Kız çocuklarının gittiği bir okulun koalisyon uçakları tarafından hedef alınması sonucu 14 öğrenci hayatını kaybetmiş 109 kişi ise yaralanmıştı. Başkent Sana'da hayatını kaybeden çocuklar için bir cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında iki kız çocuğunun okuduğu mektup katılımcıları gözyaşlarına boğdu.
 
Besmele ve dua ile başlayan mektupta önce katılımcılara teşekkür edildi. Hayatını kaybeden öğrencilerin ilim öğrenmeye çalışırken ABD ve Suudi Arabistan tarafından hain bir saldırıya uğradıkları belirtildi.
 
Mektubun devamında bu saldırının ilk olmadığı ve koalisyonun defalarca öğrencileri hedef aldığı hatırlatıldı. Evlerin, sokakların ve okulların vurulduğu, babaların, annelerin ve kardeşlerin öldürüldüğü bir kez daha vurgulandı. İlim öğrenmeye çalışan masum çocukların öldürülmesinin hiçbir açıklaması olmadığı belirtildi. Koalisyonun Yemenli çocukların kendi şanlı tarihlerini öğrenmesini istemediği ifade edildi. Savaşın beşinci yılına girdiği hatırlatıldı ve kana doymayan saldırganların artık vatanlarına sevdalı Yemenli çocukları bırakması istendi.
 
Mektupta ayrıca dünyanın Yemen'deki çocukların durumuna sessiz, kör ve sağır kaldığı belirtildi.
 
Mektubun sonunda ise cephelerde kahramanlık gösteren Yemen halkına övgüler dizildi. Zaferin Allah'tan beklendiği vurgulandı. Saldırı korkusu olmadan çocukların annelerinin kollarında uyuması, annelerin çocukları büyütmesi ve çocukların da dünyadaki bütün çocuklar gibi eğlenmesi ve öğrenim görmesi için dua edildi.
 
Mektupta ayrıca Yemenli ve Filistinli çocukların durumlarının benzerliğine dikkat çekildi. Acı ve umutlarının aynı olduğu belirtilirken Allah'tan zafer istendi.
 
Yemenli çocukların mektubu şu sözlerle noktalandı: "Hoşçakalın şehit çocuklar ve tüm şehitler. Elveda, söz veriyoruz sizi unutmayacağız. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi sizlere olsun."
 
KUDÜS HABER
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.