Suriye Dışişleri: Filistin'in Yanında İsrail'in Karşısındayız

Suriye Dışişleri Bakanı, Filistin davası konusunda ülkesinin tutumunu tekrarladı. 

24 Mayıs 2021
Suriye Dışişleri: Filistin'in Yanında İsrail'in Karşısındayız

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, ülkesinin Filistin, Filistinli mülteciler ve Filistinli direniş gruplarını destekleme tutumunu da yineleyerek, `Şam`ın kapıları Filistinli direniş savaşçılarına her zaman açıktır` dedi.

Sözlerinin devamında Suriye Dışişleri Bakanı, ABD`nin Suriye`nin doğal kaynaklarını geniş çapta yağmaladığını ve aynı zamanda teröristleri desteklediğini söyledi.

Pazar günü Lübnan`ın el-Meyadin televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Mikdad, `ABD kaynaklarımızı tahrip ediyor ve ülkeye silah getirerek terörist grupları destekliyor` dedi.

Washington ve müttefiklerinin Suriye içindeki petrol konvoylarına saldırdığını söyleyen Mikdad, zulmün, `onların alnının tam ortasına yerleşen bir utanç işareti` olduğunu sözlerine ekledi.

Mikdad, ABD`nin önde gelen bölgesel müttefiki olan İsrail rejiminin Suriye açıklarındaki petrol tankerlerine yönelik aralıklı saldırılarına da değindi.

Bu tür saldırıları caydırabilecek bir mekanizma olması gerektiğini dile getirdi. `İsrail rejimi ve onu destekleyenler, tankerlere yapılan saldırıların kendilerine bir maliyet getireceğini bilmeli` dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı ayrıca, terörle mücadelesinde Şam`a verdikleri destekten dolayı İran ve Rusya`ya şükranlarını dile getirdi.

`İran ve Rusya ile terörizmi yenmeye ve Suriye`deki durumu normale döndürmeye yönelik ittifakımızdan gurur duyuyoruz` dedi.

Washington`un sabotajı ortasında Suriye`nin petrol sorunlarını çözme çabalarından dolayı Moskova ve Tahran`a da teşekkür ettiklerini belirtti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.