İsrail BM Temsilcisi'nden Hizbullah Şikayeti

İşgal rejimi İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan, İsrail ve Gazze direniş güçleri arasında yaşanan son çarpışma sırasında, Hizbullah tarafından yapılan girişimlere dikkat çekti. 

28 Mayıs 2021
İsrail BM Temsilcisi'nden Hizbullah Şikayeti

İsrailli yetkili, “İsrail, savaş sırasında kuzeyden defalarca saldırıya uğradı. Suriye'den üç roket ve iki insansız hava aracı atıldı. İsrail-Lübnan sınırında protestolar ve saldırılar meydana geldi. İsrail doğa rezervi hedef alınarak Mavi Hat yakınlarındaki altyapı tahrip edildi” dedi.

İsrailli yetkili sözlerinin devamında, “Üst düzey Hizbullah yetkilileri, bazı saldırıların sorumluluğunu alenen üstlendi. Bu olayların ciddiyeti ve hacmi, önceki yıllarda meydana gelenlere kıyasla emsalsizdir  ve İsrail’in egemenliğini ciddi şekilde ihlal etmektedir” dedi.

İsrailli Büyükelçi, Hizbullah’ın sürekli geliştirdiği askeri cephaneliğinin ve Kudüs’ün Kılıcı operasyonu sırasında yaptığı açıklamaların, ateşe benzin dökmek olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Erdan, “İsrail, gerekirse vatandaşlarını Hizbullah'tan korumak için harekete geçecek” dedi.

İsrailli yetkili, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni, Hizbullah’a karşı Lübnan’daki Geçici BM Gücünü ve Lübnan hükümetini harekete geçirmek için girişimde bulunmaya davet etti. Erdan, “İsrail ve Lübnan arasındaki ateşkes devam etmeli” dedi.

Erdan, “Güney Lübnan'dan roket atılmış olması, Güney Lübnan'da silahların bulunduğunun ve İsrail’in bu konudaki iddialarının açık bir kanıtıdır” dedi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.