İsmail Heniyye'den İmam Hamenei'ye Stratejik Aksa Mektubu

Hamas İslami Direniş Hareketi Lideri İsmail Heniyye, İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamaney’e yazdığı bir mektupta işgal altındaki Kudüs’te yaşanan son hadise ve gelişmeleri değerlendirdi 

09 Haziran 2021
İsmail Heniyye'den İmam Hamenei'ye Stratejik Aksa Mektubu

Hamas İslami Direniş Hareketi Lideri İsmail Heniyye, İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamaney’e yazdığı bir mektupta işgal altındaki Kudüs’te yaşanan son hadise ve gelişmeleri değerlendirdi ve Kudüs’e destek ve İsrailli işgalcilerin işlediği suçları sona erdirmek için İslam dünyasına kararlı bir duruş çağrısında bulundu.

Mektubun metni:

Ayetullah el Uzma Seyyid Ali Hamaney

İran İslam İnkılabı Yüce Rehberi

Bu kutsal günler ile Ramazan’ın son günlerinde zat-ı alinize içten selamlarımızı sunmak bizim için bir mutluluk kaynağıdır. İran İslam İnkılabı ve onun yüce milleti ile İslam Ümmetine Ramazan Bayramı’na ulaşmayı nasip etmesini Yüce Allah’tan dileriz.

Bildiğiniz ve farkında olduğunuz üzere gasıp Siyonistlerin Kudüs ve mukimlerine yönelik saldırı ve tacizleri; yani Yahudileştirme çabalarının yoğunlaşması, yerleşim inşaatları, Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmeleri, Bab El Emud ve Şeyh Cerrah’taki etnik temizlik, bunlarla birlikte El Aksa Camiini ve müminleri hedef alan saldırılar, bunların yanında kutsal camiiye ve ibadet edenlere yapılan saldırılar devam etmektedir. Bunlar, işgal rejiminin yerleşimleri yasallaştırmak, Filistinlileri yerinden ederek ev ve mülklerini gasp etmek ve El Aksa Camiini zaman ve mekânsal olarak bölerek statükoyu değiştirmek için sıkça kullandığı yöntemlerdir. Ve, Kudüs şehrinin ve İslami tarihi ile varlığının, yaşam koşullarının, mukimlerinin istikbal ve meşru haklarının ve El Aksa Camii ile koruyucularının doğrudan hedef alınması suretiyle bütün kırmızı çizgiler aşılmış ve İslam Ümmetinin his ve duygularını yaralanmıştır.

Hamas hareketindeki bizler, Siyonist düşmanın kutsal Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği saldırılara ve işlediği suçlara, Kudüs ve El Aksa Camiindeki gergin ve tehlikeli duruma ve tehlikeli sonuçlara karşı uyarıda bulunuyoruz. Ve İslam dünyasına, bu suçlara karşı kararlı bir duruş ve İslam’ın mevzilerini harekete geçirme çağrısı yapıyoruz. Siyonist düşmanın Filistin halkı ile işgal altındaki Kudüs’te bulunan toprak ve ibadethanelerine, özellikle El Aksa Camiine yönelik vahşi suçlarını engellemek için Arap, İslam ve uluslararası diplomasiyi harekete geçirme çağrısında bulunuyoruz.

Siyonist işgalcilerin Kudüs şehrindeki Şeyh Cerrah mahallesinde bulunan Filistinli 28 aileyi zorla yerinden etme çabaları, Bab El Amud mahallesi sakinlerini hedef alan çirkin saldırıları, El Aksa Camiini hedef alan kışkırtıcı saldırıları, müminlere yönelik baskılar suçtur ve hiç kimse buna karşı sessiz kalmamalıdır. İşgal rejiminin ve liderlerinin Kudüs ve El Aksa Camii ve Filistin halkına yönelik devam eden suçlarına karşı, özellikle İsrailli yerleşimcilerin 28 Ramazan’da Yahudi grupları ve ordunun desteğiyle El Aksa Camiine saldırı kararına karşı güçlü bir tepki gösterilmelidir.

Kutsal Ramazan ayının, birlik, iş birliği ve zafer ayının bu günlerinde bu mesajı zat-ı alinize iletiyoruz. Ve İslam Ümmetinin, Kudüs’te zafere giden yolu döşemek ve Kudüs’te yaşayan Filistinlileri ve El Aksa Camiini savunmak, Siyonist işgalcilerin karşısına çıkmak ve işgalci yerleşimcilerin devam eden saldırılarını durdurarak Kudüs’ün ve El Aksa Camiinin muhafızlarının direniş ve kararlılığını desteklemek için birleşeceğine inanıyor ve bunu umut ediyoruz.

50 yıldan fazla bir zamandır işgal altında olan Kudüs’te yaşayan ve İslam ve Arap Ümmeti adına Filistin’in toprak ve kutsallarını savunmak için direniş ve sebat yolunu izleyen Filistin halkı, topraklarına dönüş ve kutsal Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletini kurma yolundan, bu zafer yolundan asla ayrılmayacaktır.

Yüce Allah'tan sizi korumasınıve başarılı kılmasını niyaz ediyor, İslam Cumhuriyeti'nin ise daha da kalkınmış müreffeh bir ülke olmasını diliyoruz. Samimane selamlarımızı ve takdirlerimizi kabul buyurunuz. 

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro başkanı

KC HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.