Bedeli Ne Olursa Olsun Direnişimiz Sürecektir

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, siyonist İsrail’in herhangi bir suikast eylemine Tel Aviv’i vurarak karşılık vereceklerini söyledi. 

09 Haziran 2021
Bedeli Ne Olursa Olsun Direnişimiz Sürecektir

Nehhale, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri tarafından Gazze’de düzenlenen zafer programına görüntülü mesaj gönderdi.

“Kudüs’ün Kılıcı, Vaad Yaklaştı” sloganıyla Gazze’nin orta bölgesinde düzenlenen programa on binlerce Filistinli katılırken, Kudüs Seriyyeleri tarafından askeri gösteri gerçekleştirildi.

Programdaki görüntülü mesajında İslami Cihad Hareketi lideri Nehhale, Siyonist rejim yetkililerine seslenerek, “Herhangi bir yerde ve zamanda savaşçılarımızı veya komutanlarımızı hedef alan herhangi bir suikast eylemine aynı anda Tel Aviv’i vurarak yanıt vereceğiz” dedi.

Filistin halkının sabrı ve direnişe bağlığına övgüde bulunan Nehhale, “İslami Cihad Hareketi, Siyonist rejime karşı direnişe bağlıdır ve onlar Filistin toraklarından gidene savaşını durdurmayacaktır. Bedeli ne olursa olsun” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın her geçen gün zafere yaklaşan Filistin halkının başarı hikayesi olduğunu belirten Nehhale, Siyonist rejimin hezimete uğrayabileceğinin bu savaşla herkese gösterildiğini bildirdi.

Filistin davasının bittiğinden söz edildiği bir süreçte bütün ümmetin Filistin için ayağa kalktığını ifade eden Nehhale, savaş sürecince işgal altındaki kentlerdeki Filistinlilerin intifadasına vurgu yaptı.

ABD’nin Filistinlilerin savaştaki kararlılığından korkuya kapıldığını ve iki devletli çözümden bahsetmeye başladığını vurgulayan Nehhale, Oslo Anlaşması’nın diriltilmek istendiğini ve İsrail’in efendi olmasının istendiğini bildirerek, uyanık olunmasını istedi.

Dilenmenin sadece zilleti artıracağını belirten Nehhale, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın direnişin en doğru yol olduğunu kanıtladığını vurguladı.

Filistin davasının tekrar uluslararası gündem olduğunu ve bu süreçten istifade edilmesi gerektiğini söyleyen Nehhale, Siyonist rejimle müzakere vehimlerine düşülmemesi için uyardı.

Filistinlileri öldürmesi için İsrail’e silah veren ABD’nin Gazze’nin imarından söz ettiğini belirterek uyarıda bulunan Nehhale, meydanın Filistin halkını katledenlere bırakılmamasını istedi.

Nehhale,  “İran İslam Cumhuriyeti, herkes için örneklik teşkil etmekte. İran halkı gibi olursanız neyiniz eksilir. Filistin’den yana ve Filistin halkının direnişinden yana taraf olursanız neyiniz eksilir” dedi.

İslami Cihad lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkımızın birliği ve direnişi, Filistin’deki haklarımızın geri dönmesi için en önemli olan yoldur. Filistin’de bu işgal sürdüğü sürece dünyada ve bölgede barış yoktur. Ne kadar zaman geçerse geçsin Kudüs yolculuğumuzun durağı ve kalplerimizin özlemi olmaya devam devam edecektir.

Bizle düşman arasındaki bu savaş turu bitmedi. Savaşçılarımız onlara herhangi bir zamanda sürprizler yaşatmak için hazırlar. Biz yerlerimizde hazır olmayı sürdürüyoruz. Ancak biz Mısır ve Katar’daki kardeşlerimize icabet ettik. Onların halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasına yönelik çabalarını takdir ediyoruz. Savaşı başlatmamıza neden olana hizmet eder bir şekilde ve onunla irtibatlı olarak ateşkese bağlı olduk. O da Şeyh Cerrah mahallesindeki halkımızın korunması ve Mescid-i Aksa’ya dokunulmamasıydı.

Düşmanın sahadaki hareketlerini, ateşkese bağlılığını ve Şeyh Cerrah mahallesi ile Kudüs’teki tavırlarını yakından takip ediyoruz. Direniş Filistin halkımızın ve mukaddesatının korunmasına bağlıdır, bağlı olmaya devam edecektir.”

Siyonist projeyle birlikte yaşanılabileceğini düşünen ulusal güçlere çağrıda bulunan Nehhale, Filistin’den her şeyi isteyen bu ırkçı rejime yönelik bakış açılarını gözden geçirmelerini istedi.

Nehhale, söz konusu güçlerden “Filistin halkı hiçbir şeye güç yetiremez” bakış açısını terk etmelerini isteyerek, halka ve direnişine güvenmeleri ve her şeyi değiştirmeye güçlerinin olduğunu bilmelerini dile getirdi.

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın çökmüş barış evhamlarını bitirdiğini ve mücadelede yeni bir aşamayı başlattığını kaydeden Nehhale, “Tüm mekanlardaki halkımızın birliği ve Filistin’in özgürlüğünü vurgulayan güçlü bir mücadele programı başlatalım” diye konuştu.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin Filistin halkına bağış toplanmasına yönelik girişimine değinen Nehhale sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada büyük Yemen halkına ve kumandan lideri Seyyid Abdulmelik’e (Allah onu korusun) büyük teşekkürlerimi takdim etmeyi üzerime vacip biliyorum. 

Onun bağış toplama girişiminden ötürü...

Onlar kendi yiyeceklerini ve çocuklarının yiyeceklerini vermek istemekteler. 

Ve onlar günlük gıdalarını bulamamaktalar.

Şüphesiz onlar zarurette olsalar bile kardeşlerini kendi nefislerine tercih etmekteler.

Ey büyük Yemen halkı!

Filistin halkından tüm sevgiler sizlere olsun.
Sizler, bizlere ve dünyaya gerçek kardeşliğin nasıl olduğunu öğretmektesiniz.”

Nehhale, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın yeni ufuklar açtığını sözlerine ekledi.

KC HABER
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.