İmad Muğniye Filistin ve Direniş İçin Bir Okuldur

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad Nahale Hizbullah direniş komutanı İmad Muğniye’yi anlattı. 

09 Haziran 2021
İmad Muğniye Filistin ve Direniş İçin Bir Okuldur

18 Subat 2018

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel sekreter yardımcısı Ziyad Nahale, Hizbullah direniş komutanı İmad Muğniye’nin şehadetinin 10. Yıldönümü dolayısıyla Tahran’da düzenlenen anma programına katılarak Şehid İmad Muğniye’nin Filistin direnişi için taşıdığı önemi dile getirdi.

“Muğniye Filistin direnişi için bir okul ve bir sütundur” diyen Ziyad Nahale açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Muğniye Filistin direnişinin hazırlanmasında, mücahidleri ve kadrolarının eğitilmesinde, Gazze’nin silahlandırılmasında çok büyük rol oynadı. Muğniye Filistin direnişi ile sürekl koordinasyon içerisindeydi. Siyonist düşmanla savaş için gerekli olan hazırlıklar için direnişle yakından irtibat halindeydi.

“İmad Muğniye’nin Fethi Şikaki ve Ramazan Abdullah Şallah ile çok özel ilişkileri vardı” diyen Zihad Nahale, İmad Muğniye’nin Filistin direnişine nasıl bir yol gösterici olduğunu şöyle dile getirdi:

“Şehid Hacı İmad Muğniye, Filistin direniş tarihinde Filistin halkı için hep takdir ve şükranla yad edilecektir. Muğniye Filistin, Lübnan ve bögledeki direniş için bir sembol olarak kalacaktır. Muğniye 2.000 yılında Lübnan’ın siyonist işgalden kurtulmasının ardından Filistin sınırına yürüyerek Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreterine içtenlikli bir söz verdi; Filistin’in her karış toprağının kurtuluşu için çok sıkı çalışacağız. Allah’ın izniyle Siyonistleri Filistin topraklarından atacağız.

Filistin gece gündüz İmad Muğniye’nin hep aklında ve gönlündeydi. Muğniye bütün mücahidler ve direniş için bir okul olarak yaşayacaktır”

KC HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.