Filistin İslami Cihad Hareketi: Amerika Hiç Bir Halt Edemez

 

09 Haziran 2021
Filistin İslami Cihad Hareketi: Amerika Hiç Bir Halt Edemez

26 Aralik 2017 748 

Filistin İslami Cihad Haraketi Gazze sorumlusu Şeyh Nafiz Azzam, Gazze’de düzenlenen bir oturumda, Amerika’nın baskı ve tehditleri karşısında Kudüs’ün savunulmasıyla ilgili yapılması gerekenleri dile getirdi.

Gazze’de düzenlenen “Kudüs Ebedi Başkentimizdir” konulu konferansta konuşan Şeyh Azzam, Mahmud Abbas yönetimine çağrı yaparak “Mahmud Abbas yönetimi tarihi bir pozisyonla karşı karşıya. Amerika’dan korkmasınlar, endişe etmesinler, Amerika hiçbir halt edemez. Mahmud Abbas yönetiminin elinde bir fırsat var, şimdi doğru yönde adım atma zamanı ve bunu da yapabilir. Oslo anlaşmasından çekildiklerini açıklasınlar” dedi

Şeyh Azzam dünya Müslümanlarına çağrıda bulunarak, İntifada’yı desteklemeye devam etmelerini ve Kudüs’ün kimliği üzerinde oynanan hiçbir oyuna ve alınan hiçbir karara fırsat vermemelerini istedi.

Filistin İntifada’sının Kudüs’ün özgürlüğünü daha da yakınlaştırdığını belirten Şeyh Nafiz Azzam konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Selam olsun Kudüs’e ve Küdüs’teki mescid-i Aksa’ya! Selam olsun  Kudüs’teki kiliselere, taşlara ve sokaklara! Selam olsun, Kuds’ün halkına ve kahraman gençlerine! Kudüs bugün sadece bir şehir değildir, Kudüs bugün müstekbirlere ve zorbalara karşı mücadelenin simgesidir. Biz bugün terörizm ve zulmü temsil eden düşman karşısında hakkı temsil eden bir cepheyiz. ABD Başkanı Donald Trump ahmakça aldığı bu kararla bütün Ümmeti harekete geçirdi, çünkü mesele Kudüs  meselesidir.”

Kudüs’ün savunulmasın karşı Amerika’nın hiçbir halt edemeyeceğini vurgulayan Şeyh Nafiz Azzam konuşmasına şöyle devam etti:

“Kudüs bizim için bir kimlik, bir kültür ve bir medeniyettir; hiçbir Amerikan silahı hakkı tutup kaldıranları yıldıramaz sindiremez. Biz bu mesajı sahada Amerika’ya ulaştırmalıyız. Amerika’nın ortaya koyduğu güç mantığı sahada bu hakikati hiçbir zaman değiştiremez ve bunda başarılı olamaz.”

Şeyh Azzam konuşmasının sonunda Arap ülkelerine de seslenerek, Amerika’ya asla güvenilmeyeceğini belirtti:

“Ey Araplar! Amerika hiçbir dostuna saygı duymaz, sizin hiç birinize saygı duymaz. Trump bu ahmakça kararıyla dostu olarak kabul edilen bütün Araplara nasıl meydan okuduğunu gösterdi. Hepiniz yeni baştan Amerika’yla ilişkilerinizi ve çıkarlarınızı gözden geçirmelisiniz”

Şeyh Nafiz Azzam Filistin’deki Hristiyanlarla Kudüs konusunda bir olduklarını belirterek “HristiyanlarlaKudüs ve topraklarımızı koruma sorumluluğunda bir bütünüz ve ortağız.”

KC HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.