İran Olmasaydı Gazze Direnişi de Olmayacaktı

İsrail başbakanı Netenyahu, Filistinli direniş güçlerinin İsrail işgal rejimine karşı askeri gücüne dikkat çekti. 

10 Haziran 2021
İran Olmasaydı Gazze Direnişi de Olmayacaktı

Düzenlediği basin toplantısında gazeticilere açıklamalarda bulunan Benyamin Netenyahu “Eğer İran olmasaydı, Gazze’de örgütler iki hafta içinde çökerdi” dedi.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, İran’ın Filistin direnişine sağladığı askeri destek dolayısıyla hazırladığı bir haber analizde, 12 gün içinde Gazze direnişinin İsrail hedeflerine 4 binden fazla füze ve roket atmasının nasıl gerçekleşebildiği üzerine uzmanların değerlendirmelerine yer verdi.

Gazete, İran ile Hamas ve İslami Cihad hareketleri arasındaki ilişkinin gizli bir ilişki olmadığını ve İran’ın Filistin direnişine açıktan desteklerini sunduğunu yazdı.

Gazete, İsrail üzerine atılan füzelerin en gelişmişlerinin İran modeli füzeler olduğunu, bunlardan Badr 3 ve Qasım füzelerinin örnek olduğunu ve bu füzelerin denemelerinin iki yıl öncesinde İran’da yapıldığını ileri sürdü.

İran’ın Gazze’ye sağladığı askeri desteğinin ikinci alanda “silahlı hava araçları” olduğunu ileri süren gazete, Yemen’deki Ensarullah savaşçılarına da aynı SİHA’ların ulaştırıldığını ileri sürdü.

Amerikan askeri Danışmanlık Merkezi RED Six Solitions Başkanı Scott Crino, Hamas’ın elindeki silahlı hava araçlarının da İran desteğiyle oluştuğunu belirterek “tüm bunların hepsinde İran’ın eli var” dedi.

KC HABER
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.