Halid Meşal: İsrail, ateşle oynuyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Siyonist İsrail rejiminin ezanı susturma girişimini ateşle oynamak olarak niteledi. 

05 Ocak 2017
Halid Meşal: İsrail, ateşle oynuyor

Halid Meşal, bugün düzenlediği basın açıklamasında, Siyonist işgalciler bölgeyi terk etmediği sürece bölgede istikrarın gerçekleşmeyeceğini söyledi. Meşal "Bölgesel ve uluslararası değişiklikler, gerek Filistin davasını gerekse bölgedeki diğer sorunları şüphesiz ki etkiler. Fakat tarihi, halkların direnişi belirler. Amerikan yönetiminin değişip değişmemesi bizi ilgilendirmez. Biz, kendi irademizi dayatacağız. İsrail, bizim için işgalci bir düşmandır. Trump ya da diğerleri için bir süre sonra denklemi yapanın sadece İsrail'in inadı olmadığını görecektir. Filistin halkı haklarını elde etmediği ve işgalci topraklarımızı tamamen terk etmediği sürece bölge istikrara kavuşmaz. Trump'tan beklentimiz bu hakikati idrak etmesini ve Obama yönetimin başarısız siyasetini terk etmesini bekliyoruz" dedi.

Meşal "İşgalcinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaptıkları ateşle oynamaktır. Ezanı susturmak istemesi de ateşle oynamaktır. Filistin halkının ve ümmetin cumhurunun ne yanıt vereceğini gördüğü için geri adım attı. Filistin halkının gösterdiği öfke, ezanın susturulmasının kırmızı çizgi olduğunu gösterdi" dedi.

Halid Meşal, açıklamasının sonunda 15 Temmuz darbe girişimini başarısızlığa uğratan Türkiye yönetimini ve halkını bir kez daha tebrik etti. Meşal, Türkiye'nin elde edeceği kazanımların bölgeye olumlu etkilerinin olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.