Theodor Herzl’i Hz. Musa’ya Benzetti

Dünya Siyonist Örgütü toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Teodor Herzl ile Musa Peygamber arasında benzerlik olduğunu iddia etti.  

29 Eylul 2017
Theodor Herzl’i Hz. Musa’ya Benzetti

Filistin’in ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ün işgali ile sonuçlanan Birinci Siyonist Kongrenin 120. Yılı Siyonistler tarafından kutlandı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu işgal topraklarında Dünya Siyonist Örgütü tarafından gerçekleştirilen kutlamada Hazreti Musa’ya hakaret sayılacak sözler sarf etti. Netanyahu Teodor Hezrl hakkında “Herz halkına nasıl önderlik etmesini bilen modern bir Musa’dır. Yahudiler için kararlı bir biçimde hareket eden bir devlet adamının zekasına sahipti. Başarılarımızla gurur duymalıyız. İsrail yükselen bir dünya gücüdür” ifadelerini kullandı.

Dünya Siyonist Örgütü başkanı Avraham Duvdevani de dünyanın her yerinde Siyonism’i güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.