Suudi Prensten Trump'a Rüşvet

Suudi Arabistan veliaht prensi bin Selman’ın ABD Başkanının desteğini almak için 1 milyar dolar rüşvet verdiği iddia ediliyor.  

07 Kasım 2017
Suudi Prensten Trump'a Rüşvet

Suudi Arabistan’ın üst düzey yetkililere yönelik tutuklamalar ve suikast iddialarıyla çalkalandığı günlerde Twitter fenomeni Müctehid yeni iddialar ortaya attı. Müctehid’in iddialarına göre Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ABD Başkanı Donald Trump’a 1 milyar dolar rüşvet vermiş.

Gerçek kimliği bilinmeyen Müctehid bu rüşvet olayının Trump’ın Mayıs ayındaki Riyad ziyareti sırasında gerçekleştiğini ifade ediyor. Amaç ise Muhammed bin Selman ile kuzeni ve dönemin 1. Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif arasındaki taht mücadelesinde ibreyi ilkinden yana çevirmek. Müctehid’in iddiasına göre Trump’ın Riyad’da olduğu sıralarda yine Trump’a ait bir yat Cidde limanına yanaşıyor ve yata nakit olarak 1 milyar dolar para yükleniyor. Bu olaydan sonra Trump artık Muhammed bin Selman’ın tarafını tutmaya başlıyor.

Bu olay ayrıca bin Selman’ın Trump ile doğrudan iletişim hattına sahip olmasını sağlıyor. Katar krizinde Trump krizin sona ermesi çağrısı yapan kendi Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının aksine davranıyor. Katar’a yönelik ambargoyu destekliyor.

Suudi Arabistan’da 11 prens ve 38 işadamı ve eski bakanların tutuklandığı olayda da Trump yine bin Selman’ı destekleyen açıklamalar yapıyor. Bin Selman muhtemel rakiplerini ortadan kaldırmakla suçlansa da Trump tutuklananların Suudi Arabistan’ı yıllarca inek gibi sağdığını iddia ediyor.

Öte yandan henüz geçerli bir delille desteklenmeyen bu rüşvet olayının ispatlanması durumunda çok ciddi siyasi sonuçları olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.