Siyonist Rejim, İşgal Askeri Olmayı Sevdirmeye Çalışacak

İsrail rejimi yediden yetmişe tüm Yahudi toplumunu askerleştirmeye çalışıyor. 

05 Ocak 2018
Siyonist Rejim, İşgal Askeri Olmayı Sevdirmeye Çalışacak

Kamuoyuna İsrailli siviller olarak takdim edilen İsrail vatandaşlarından bazılarının silah taşıdığı ve zaman zaman işgal edilen toprakların asıl sahibi olan Filistinlilere saldırdıkları inkar edilemez bir gerçek. İsrail ordusunun yaptıkları da ortada. Kısaca İsrailli Yahudiler istisnalar olmakla beraber gerek asker gerek siviliyle militarist bir toplum.

İsrail rejimi şimdilerde okul çocuklarına askerliği sevdirmek ve işgal askeri olmaya teşvik etmek için bir proje yürütüyor.

Eğitim Bakanı Naftali Benett tarafından duyurulan plana göre İsrail askerleri okullara gidip askerliği öven konuşmalar yapacak. Yine plana göre okul öğrencileri askeri üslere götürülüp gezdirilecek. Plan için toplam 80 milyon Şekel ayrıldığı bildiriliyor.

İsrail Ulusal Ebeveynler Derneği Başkanı Paz Kohen velilerin çoğunun planı desteklediğini öne sürdü. Paz Kohen çatışmanın İsrail toplumunun bir parçası olduğunu hatırlattı.

Plana karşı çıkanlar ise İsrail toplumunun gerçekliğinden habersiz olmakla suçlanıyor.

Bundan aylar önce de İsrail polisinin çocuklara Filistinlileri öldürme eğitimi verdiği ortaya çıkmış ve aileler bu duruma büyük tepki göstermişti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.