16 Yaşındaki Şehit!

18 Mayıs’ta işgal rejimi İsrail güçleri 16 yaşındaki İslam Vail Burnat’ı şehit etti. 

20 Mayıs 2021
16 Yaşındaki Şehit!

Şehit İslam’ın arkadaşları mezarı başında toplandı. Çocuklar, İslam için dua ettiler.

Mezar başında toplanan çocuklardan biri, masumca şöyle sordu: “Mezarı açmak ve İslam’ı görmek mümkün olabilir mi?”

Bir diğer arkadaşı ise, “İslam şimdi gerçekten bu mezarın içinde mi?” diye özlemini ifade etti.

Arkadaşları İslam’ı, köydeki en mutlu çocuk olarak tanımlıyorlar.

İslam ile birlikte protestolara katılan 14 yaşındaki arkadaşı Abdullah Zeyd olay anını anlattı.

Zeyd, “Korkmuştum ve arkada durup köyden daha fazla insanın gelmesini bekliyordum. Aniden ateş sesi duydum. Herkes yere yattı. Hepimiz tekrar ayağa kalktığımızda İslam hala yerde yatıyordu. Kafasında kan lekesi vardı. Koşarak hastaneye taşıdık ama bir saat geçmeden şehit oldu. İslam çok neşeli biriydi. Bizi her zaman eğlendirirdi. Hep başkalarını düşünürdü. Onun hiç kimseyi incittiğini görmedik”

İslam’ın başka bir arkadaşı 11 yaşındaki Nursen, “Daha dün beraber oyun oynadık. Hatta tartışmıştık. Ama bugün onu affediyorum. Bir daha ona kızmayacağım. Onun geri dönmesini istiyorum” dedi.

İslam’ın babaannesi de torununun çok şefkatli ve saygılı bir çocuk olduğunu anlatarak, “İçim yanıyor” dedi. Şehidin babaannesi, “Onun hayalleri vardı. Annesine okulun en iyisi olacağının sözünü vermişti” dedi.

Aynı gün, 18 mayısta İsrail güçleri 4 Filistinliyi daha şehit etti. Filistinliler, İsrail askerlerinin eylemler bastırmak için gerçek mermi kullandığını söyledi.

Mayıs ayının başından beri Batı Şeria’da 29 Filistinli katledildi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.