Heniyye: Amerika’nın Ümmete Karşı Büyük Bir Planı Var

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze’de düzenlenen bir toplantıda Amerika’nın büyük oyunlarına dikkat çekti. 

09 Haziran 2021
Heniyye: Amerika’nın Ümmete Karşı Büyük Bir Planı Var

26 Aralik 2017  

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze’de düzenlenen bir toplantıda Amerika’nın büyük oyunlarına dikkat çekti.

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Gazze’de düzenlenen Hamas liderleri ve halk temsilcileri toplantısında, ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü siyonist rejimin başkenti ilan etmesinin arkasında büyük bir plan yattığını söyledi.

İsmail Heniyye, Amerika tarafından Kudüs’ün dış mahallelerinden Ebu Dis bölgesinin başkent olarak Mahmud Abbas’a teklif edildiğini buradan Mescid-i Aksa’ya bir köprü kurulmasının önerildiğini belirterek “Amerika’nın Kudüs planının bütün Ortadoğu bölgesini değiştirecek büyük bir planın bir parçası olduğunu ve Amerika’nın Ümmet’in derinliğini Kudüs üzerinden vurmayı hedeflediğini söyledi.

Heniyye konuşmasında bugün siyonist rejimle normalleşme ve bölgesel barış adı altında sürdürülen çabaların da ve sıklıkla yükseltilen seslerin de bölgenin parametrelerinin değiştirilmesi amaçlı aynı çerçevenin içinde olduğunu belirtti.

Son günlerde  siyonist işgalle mücadele noktasında kilometre taşı mesabesinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirten İsmail Heniyye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acil gündemle toplamasının önemine işaret etti ve bütün İslam ülkelerinde Kudüs için oluşan seferberliği selamladı.

Heniyye konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün İslam Ümmeti Filistin halkıyla uyumlu bir hareket içinde, Filistin ve Kudüs davasında her hangi bir geri adım, zayıflık ve gaflet bütün ümmet açısından çok ciddi olumsuz yansımaları olacaktır.”

Kudüs mücadelesinin sadece bir grubun davası olmadığını ve bir grubun liderliğine bağlı olmadığını belirten İsmail Heniyye, bunun bütün ümmetin bir kaderi olduğunu söyledi.

Konuşmasında Trump’ın Kudüs’ü siyonist rejimin başkenti ilan etmesinin ardından başlayan Filistin İntifadası’na da işaret eden İsmail Heniyye,  “bugün şehitlerle yükselen bir İntifada başlamıştır ve bu intifada Kudüs’ü özgürleştirme yolunda ilerlemektedir” dedi. 

KC HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.