Hizbullah'tan ABD'ye Tehdit

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah ABD'yi Suriye'deki mevzilerini vurmakla tehdit etti. Açıklama ABD'nin Salı günü Suriye Birliklerine yönelik saldırısından bir gün sonra yapıldı.  

08 Haziran 2017
Hizbullah'tan ABD'ye Tehdit

Açıklamada şu ana kadarki sessizliğin sebebinin zayıflık değil sabırla başka bir çözüm bulmaya çalışmak olduğıu kaydedildi. Ayrıca Suriyelilerin kanlarının ucuz olmadığı, kırmızı çizginin aşılması halinde buna uygun bir şekilde vurgulandı.

Bu tehdit özellikle Suriye'nin Güneydoğusunda Suriye Ordusu ve müttefikleri ile ABD ve desteklediği güçler arasında egemenlik savaşı yüzünden artan gerilimin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Açıklama Suriye'deki müttefik güçler operasyon odası komutanlığı adına yapıldı. Ancak Suriye'nin müttefiklerinden olan Moskova'nın açıklamaya imza atıp atmadığı bilinmiyor.

Diğer yandan Hizbullah'a bağlı El Menar televizyon kanalı Suriye'deki bir çöl arazisi üzerinde uçan bir ihaya ait görüntüler yayınladı. Görüntülerin İran'a ait bir hava aracından çekildiği bildirildi. Görüntülerde İran ihasının ABD ihasını hedef aldığı görülüyor. Bunun anlamı çok açık: 'İstediğimiz zaman vururuz."

Bu görüntüler Suriye'deki müttefik güçlerin ABD'ye saldırı kapasitesinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca Hizbullah'ın Çarşamba günü ABD'ye yönelik tehdit açıklamasını tamamlar nitelikte.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.