Trump'ın İhvan Kararına Tunus'tan Tepki
GENEL, 09 Şubat 2017 06:13Müslüman Kardeşler Cemaati’nin Amerika tarafından terör listesine eklenecek olmasına itirazlar gelmeye devam ediyor. Tunus’taki Bina el-Vatani Partisi Genel Sekreteri Riyad Şaibi ve İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, 80 yıllık geçmişi olan Müslüman Kardeşler’in hiçbir terör eyleminin olmadığına dikkat çekerek karara tepki gösterdi.
“MÜSLÜMAN KARDEŞLER 80 YILDIR SİVİL MÜCADELE VERİYOR”
Müslüman Kardeşler Cemaati’nin Amerika tarafından terör listesine eklenecek olmasına itirazlar gelmeye devam ediyor.
Tunus’taki Bina el-Vatani Partisi Genel Sekreteri Riyad Şaibi, Müslüman Kardeşler Cemaati’nin terör listesine eklenmesine tepki gösterdi.
El-Kuds el-Arabi gazetesinin sorularını yanıtlayan Şaibi “Geniş sosyal bir kitlesi olan Müslüman Kardeşler Cemaati, 80 yıldır sivil yolla mücadele vermektedir. Bana göre Amerika’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika siyaseti yanlış. Amerika’yla bölge halkı arasındaki ilişkiyi düzeltmiyor tam aksine Amerika’ya karşı kin ve nefreti artırıyor” dedi.
Nahda Hareketi’nin terör listesine eklenmeyecek olmasını Nahda adına elde edilmiş bir kazanım olarak sunulmasını eleştiren Şaibi “Nahda Hareketi, şimdiye kadar terör listesine hiç eklenmedi. Nahda Hareketi’nin, Bu defa da Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak terör listesine eklenmeyecek olması, siyasi bir başarı değil. Hareketin geçmişinde terörle hiçbir alakası olmadı. Bazı Nahda liderlerinin kendilerini savunma yolları, kendilerini suçlu konuma düşürüyor. Sanki, terör listesine eklenmek siyasi bir başarı. Bu doğru değil” şeklinde konuştu.
HUMAN RİGHTS WATCH’TAN AMERİKAN YÖNETİMİNE İTİRAZ
İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch’den yapılan açıklamada da Amerika Başkanı Trump’ın Müslüman Kardeşler Cemaati’ni terör örgütleri listesine ekleyecek olmasının yanlış bir karar olacağı belirtildi.
Human Rights Watch, yayınladığı bir bildiriyle, siyasi ve sosyal bir hareket olan Müslüman Kardeşler Cemaati’nin terör listesine eklenmesinin yanlış ve olumsuz yansımaları olan bir karar olduğunu belirtti.
Human Rights Watch “Müslüman Kardeşler’in el-Kaide ve IŞİD gibi bir terör örgütü olarak görülmesi, yanlış bir karar. Bu tür kararlar, Müslüman Kardeşler mensuplarının demokratik siyasi hayata katılmalarına mani olacaktır” dedi.
Örgüt ayrıca “1928 yılında kurulan Müslüman Kardeşler’in siyasi partileri ve yardım kuruluşları var. Ortadoğu, Avrupa ve kuzey Afrika’da, Tunus ve Ürdün’de olduğu gibi bağımsız örgütlenmeleri var. Cemaate bağlı partiler, hukuken tanınmıştır ve parlamentolarda milletvekilleri var. Cemaatin Katar, Ankara, Amerika dahil bir çok ülkede ofisleri var. Fakat Amerika’da hiçbir resmi varlığı yok” şeklinde konuştu.
KUDÜS HABER
GENEL, 09 Şubat 2017 06:13
Yorumlar (0)